Ønskeliste 0 Kurv 0 min konto
Unikke stoffer fra hele verden | Gratis fragt fra €80

Fra stof til vand - to initiativer, en sammenhæng: Ghana

Fra stof til vand - to initiativer, en sammenhæng: Ghana

Vi bad Theresia Kneschke, initiativtageren til børnehjemmet Tamale eV, om at skrive en gæsteartikel til vores blog. Vi var allerede i stand til at støtte børnehjemmet med 400 euro fra donationerne indsamlet af SocialSur+ support. Vi gav Theresia fem spørgsmål som en guide, og denne fantastiske artikel blev til.

Oprindelse: En idé blev et livsværk!

6 måneder at bo og arbejde på børnehjemmet ændrede mit liv. Jeg, i Ghana kalder de mig Theresa, besluttede at rejse til det fjerne Afrika efter at have afsluttet gymnasiet i 2009. Men bare at rejse og lave ingenting var udelukket for mig. Så jeg ledte efter en organisation, blev sat på et projekt, og før jeg vidste af det, sad jeg på mit 14m² værelse, drengenes sovesal til venstre, pigernes sovesal til højre, køkken, stue - mit nye hjem . Og det er det blevet. De 18 børn bød mig velkommen i deres midte, lod mig hjælpe med deres lektier, vaske tøj, hente dem fra skole og også skifte ble fra tid til anden.

Tilbage i Tyskland blev mit hjerte i Ghana - sådan opstod det Tamale Børnehjemsforening. En ting stod klart - vi skulle hjælpe. Siden da har vi indsamlet donationer i Tyskland og brugt dem til større projekter. Det største hidtil var at bygge et hus, et hjem til vores 18 børn og dermed aldrig øge lejeudgifterne igen. Dernæst donerede vi en skolebus, og en vandledning er i øjeblikket ved at blive bygget. Vi annoncerede efter dette vandrør Projekt på Betterplace.org og True Fabrics lagde mærke til os. I december 2015 havde vi pengene samlet og fik lov til at udføre den første bygningsinspektion personligt under vores besøg i Ghana hen over julen. I mellemtiden vil donationerne, herunder donationen fra True Fabrics, som betaler for gravning til vandrøret. Dernæst vil rørene blive lagt, og snart vil vandet være i stand til at løbe.

Hvordan skal det fortsætte?

Tag over hovedet, el og rindende vand samt skolegang er på vores radar. Rindende vand er vores nuværende opgave. Skolegangen er også sikret, stadig!

Børnene bliver ældre og efter grunduddannelsen bør der i bedste fald følge en læreplads eller en uddannelse, så der er sikret en god fremtid for alle børn. Den højeste, Francis (21 år), går allerede i gymnasiet og har fundet sin egen sponsor. Vi ønsker også at forfølge dette koncept strategisk for de andre børn i fremtiden. Vi mødes med jævne mellemrum og kommunikerer med vores lokale ghanesiske venner om, hvilke vigtige projekter der kan følge, og hvad vi effektivt bruger vores donationer til.

6 år med op- og nedture – hvad gik godt, hvad gik galt?

Et tip til enhver tysker, der er involveret i Ghana - reglen "beregn alt gange 3".

Værdier som punktlighed eller pålidelighed er temmelig fremmedord for ghaneserne. Normalt er en reparation, der skulle være færdig om en uge, færdig på 3 uger, og det samme er taglægning, lægning af tegl, gravning eller fremsendelse af billeder af fremskridtet. Når du først er der, står alt klart - strømafbrydelser, kraftig regn, dårlige veje, dødsfald i familien, bilulykker, sygdomme! Ikke underligt, at alt ikke altid er så nemt, som man kunne forestille sig fra Tyskland. Derfor bliver du lidt mere afslappet efter 6 års arbejde.

I det hele taget opvejer de positive oplevelser dog de negative. Vi er altid begejstrede for den store interesse og engagement i Tyskland - hele skoleklasser, bilforhandlere, privatpersoner, naboer, venner - alle står sammen for at støtte disse børn, hvoraf de fleste ikke engang kender det personligt! Jeg kender disse børn personligt og regner dem som en del af min familie. Hvert andet år tager jeg privat til Tamale, på børnehjemmet, for at besøge børnene og se vores fremskridt med mine egne øjne! 2 år med at indsamle donationer, skrive mails, skrive Facebook-artikler, fryse i kulden på julemarkeder, afgive regnskab til skattekontoret, en masse administrativt arbejde - alt det er væk på 1 sekund - det sekund, jeg sætter foden på Ghanesisk jord og børnene tager imod mig. Galskab - en livsglæde, som de udstråler - den største lykke for mig personligt!

Spørgsmål: En bedre verden, hvordan ser det ud?

I en bedre verden ville der ikke være et eneste sultende barn! Det er lige meget, at nogen har flere eller færre penge, lever af landbruget eller ejendomsmarkedet, men du kan stadig være glad. Alle skal dog have og have lov til at leve retten til sundhed, mad, grunduddannelse og et liv uden krig! For at komme tættere på dette mål er der folk som Colin og Magdalena von True Fabricssom ønsker at tage tingene i egen hånd og ændre dem. Det burde der være meget mere af!

Så kom med: hjælp til i nabolaget, donér tøj, støt i suppekøkkenet, sy poser af afrikanske stoffer eller bare gå de 5 minutter til supermarkedet i stedet for at køre i bil. Alle har chancen for at gøre verden en lille smule bedre! Gå efter det!

0 0 stemmer
Artikel Rating
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer