Ønskeliste 0 Kurv 0 min konto
Unikke stoffer fra hele verden | Gratis fragt fra €80

Stofhistorier: Vores australske aboriginer-stoffer lavet af fjerblødt bomuld

Stofhistorier: Vores australske aboriginalstoffer lavet af fjerblødt bomuld

I blogkategorien stofhistorier ønsker vi at give dig yderligere baggrundsviden om de forskellige farverige stoffer levering i vores butik. I korte artikler, som tager 3-5 minutter at læse, kommer vi ind på den kulturelle baggrund, historien og menneskene bag stofferne. Ud fra dette vil vi forklare, hvorfor stofferne passer så godt til os og vores sortiment. I dag handler det om aboriginernes stoffer.

Aboriginal stoffer: bunt, dekorativt og frem for alt spændende, det er, hvad vores australske stoffer er

Engang blev aboriginernes kunst malet i huler, på klipper, skjolde og spyd og tjente kulturelle formål som ritualer, ceremonier eller musik. I dag kan du se de prikkede motiver fra den ældste kunsttradition i verden på det fineste bomuld i vores Online Shop . Køb

kultur og tradition

Kunst er en vigtig del af de vigtigste aboriginske ritualer, herunder ceremonielle beklædningsgenstande dekoreret med det figurative mønster og har åndelig betydning. De originale aboriginske motiver i Australien går 50.000 år tilbage og viser afbildninger af mennesker, dyr og mytiske væsner. Disse fremstillinger af figurerne kommer fra drømmescenen, fra de såkaldte forfædres drømme, som går tilbage til tiden for jordens skabelse. Da der er mange forskellige aboriginske stammer i Australien, er fortolkningen af ​​skabelsesdrømmen meget regionalt påvirket. I valget af farver spiller okker en stor rolle, ledsaget af røde, gule, sorte og lilla toner.

Mere end bare farverige prikker, kunsten at male prikker

Aboriginerne ser ud til at fortælle deres historie i farvede prikker. Denne stil med prikmaleri er hendes mest berømte kunstform og blev i tidligere tider tolket som en slags kort med landskaber og vegetation.

Den anden form for traditionelle mønstre består af krydsskravering, der indeholder linjer og prikker, disse er for det meste mørkere områder, der er indrammet med farverige cirkler og ringe. De aflange repræsentationer er præget af symboler og har en meget dynamisk stil.

Udbredt kunst

Aboriginal kunst er stadig vigtig i vores tid. I 2010 dedikerede Museum Ludwig i Köln for eksempel sin udstilling til nutidigt indisk maleri, som havde titlen "Remembering Forward - Painting by the Australian Aborigines since 1960".

Designene til Aboriginal stoffer er designet udelukkende af aboriginske kunstnere, især kvinder. Ingen prik er tilfældigt placeret, hvert motiv fortæller en historie. Disse farverige stoffer er lige så unikke som kunsten fra det oprindelige folk i Australien. Gennem deres kunst har aboriginerne fundet en måde at udtrykke og videregive deres kultur yderligere. 

Lad den mystiske, skjulte verden af ​​de australske aboriginere inspirere dig til at holde disse historier i live.

Og hvis du har brug for lidt støtte, meget Sy ideer til disse og andre stoffer tilbyder vi dig også resten.

Vores aboriginske stoffer

0 0 stemmer
Artikel Rating
abonnere på
giv mig besked kl
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer