Ønskeliste 0 Kurv 0 min konto
Unikke stoffer fra hele verden | Gratis fragt fra €80

Hvad er etniske stoffer egentlig?

Hvad er etniske stoffer egentlig?

SJÆLDEN har jeg hørt et udtryk oftere på det seneste end ETHNO STOFFER. Først en tilståelse: Jeg kunne aldrig rigtig forestille mig, hvad det betød, jeg havde en svag idé, men ikke noget konkret. Men jo oftere jeg hørte dette TERM, jo mere indså jeg, at ingen rigtig ved, hvad det betyder. Jeg hørte meget, nogle spurgte os "har du faktisk også disse etno-stoffer?', bemærkede andre 'det men det er virkelig SMUKKE etno-stoffer!"Alt var der! Grund nok til at komme til bunds i den farlige HALVVIDEN, for endelig at afklare dette mystiske udtryk og tage dig med på SØGNING!

Google-søgning efter etniske stoffer: 404.000 resultater uden resultat

Den første overraskelse følger straks. Google returnerer ikke et meningsfuldt resultat, når de søger efter "Ethno-stoffer". Ingen Wikipedia-post eller en ordbogsdefinition. De første fire sider er fyldt med netbutikker, der har tilsvarende tilbud. DaWanda kommer for eksempel med 665 resultater. Men selv en analyse af disse stoffer kommer mig ikke længere, da udvalget af farverige stoffer, med eller uden broderi, er forbi Afrikanske vokstryk til mere klassiske jerseystoffer.

Søgeforespørgslerne efter "definition af etniske stoffer" eller "hvad er etniske stoffer" giver ingen nyttige resultater. Jeg har stadig ikke en klar idé om, hvilke kriterier der er afgørende for at kunne tildele denne betegnelse. Men jeg vil tage et lille hint med mig, som selvfølgelig er indlysende: det har nok noget med det at gøre Etniske zu tun

Jeg bliver ved med at lede efter ethno style og ender på en side om ethno indretningsstil. Mit gæt er fastgjort. Det handler altid om etnicitet. Men det betyder også, at ingen stil kan fortolkes på så mange forskellige måder som denne. Dette synes også at gælde for stofferne. Jeg skriver hurtigt "Ethno Style" i en ny fane og må begynde at grine. Zalando forsøger at komme med en definition, der er lige så meningsløs for mig som anvisninger på russisk.

"Etnostilen er forfriskende anderledes, på en eller anden måde rebelsk, men samtidig naturnær og afslappet. I dagens globaliserede verden ser han ud til at repræsentere kultursammenstødet på en moderigtig måde."

En praktikant forsøgte sandsynligvis at lave en smule SEO for at rangere for søgeordet etno-stil.

Søg efter andre kriterier

Jeg fik nogle flere ledetråde fra artiklen om indretningsstil. Her taler man for eksempel om kulturelle karakteristika, der kombinerer de mest forskelligartede regioner og etniske grupper i institutionen. Kulturelle karakteristika fra forskellige regioner eller etniske grupper lyder som et godt grundlag for en definition. Forskningen i etno-look, stil og stil bringer mig til andre sider, mest fra modeområdet. Jeg tager følgende yderligere aspekter fra dem, der karakteriserer den etniske stil:

  • varme jordfarver kombineret med dristige farver
  • geometrisk mønstrede tekstiler med et tydeligt formsprog
  • skinnende tekstiler i stærkere farver
  • ikke en bestemt etnisk gruppe, men kulturelle karakteristika, der er forbundet med et folk, et land eller et helt kontinent
  • eksotiske mønstre, farver og stoffer fra fjerne lande
  • omfatter kulturer og traditioner i Asien, Afrika eller Sydamerika

forsøg på definition

Samlingen af ​​kriterier synes at være tilstrækkelig til at forsøge at definere etniske stoffer. Jeg er spændt på om du er enig i det. Svarer dette til din tidligere idé, eller er du uenig?

"Etno-stoffer er tekstiler, der repræsenterer kulturelle karakteristika, for det meste specifikke mønstre og farver, for en geografisk region, et folk eller en etnisk gruppe. Regionen er oprindeligt ubestemt, så den kan henvise til et specifikt område, land eller kontinent."

Denne definition giver selvfølgelig også et stort spillerum, men det forekommer mig at være et grundlæggende element. Stofferne kan ikke henføres til et bestemt formsprog eller bestemte farvekombinationer, men er derimod udtryk for den kulturelle kontekst, de kommer fra. Dette forklarer den høje variabilitet. Og hvad betyder det for os nu? Til True Fabrics det betyder formentlig, at vi primært er en online shop for etno-stoffer.

5 1 stemme
Artikel Rating
abonnere på
giv mig besked kl
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer