Ønskeliste 0 Kurv 0 min konto
Unikke stoffer fra hele verden | Gratis fragt fra €80

Syidé: Sy en tunika af aboriginsk stof

Syidé: Sy selv en tunika af aboriginsk stof

'Bær kun det, der virkelig passer dig, og du skal ikke bekymre dig om at være moderigtig(Vivienne Westwood)

Med mit nye stykke tøj fra den australske afdeling af True Fabrics gør jeg faktisk begge dele: Jeg har noget på, der passer mig, og samtidig er jeg meget moderigtig med det. 

Men først til stoffet "Untitled Blue": det er et mønster fra den mere end 50.000 år gamle tradition fra aboriginerne, som stadig lever i dag, forarbejdet til en tunika. En beklædningsgenstand med en lige så lang europæisk historie, der strækker sig fra romersk oldtid til middelalder. Den blev oprindeligt båret af både kvinder og mænd og bestod i sin 'begyndelse' af to rektangulære stykker stof, der blev holdt sammen ved skuldrene med fibulae (clips/nåle).

I dag bæres tunikaer for det meste af kvinder. I mellemtiden er disse for det meste længere, mere afslappet skåret toppe. Jeg besluttede at bruge det vidunderligt lette og fine (131 g/m2) bomuldsstof "Untitled Blue" til en tunika.

 

Snittet af tunikaen

På den ene side ledte jeg efter et mønster, hvorpå det smukke, interessante mønster kunne se godt ud og på den anden side skulle det være et stykke tøj til sommeren. Som udgangspunkt har jeg et ret bredt og enkelt mønster fra Burda stil valgt.

Men så fandt jeg mønsteret så interessant, at jeg arbejdede panelet anderledes, indsnævrede ærmerne lidt og tilføjede manchetter. Og: der var stadig materiale tilbage til en sømlomme. Så jeg har ovenstående skåret med en anden af Burda stil kombineret, hvorved jeg også arbejdede der på den måde, der forekom mig bedst/smukkest.

Leder du efter et andet mønster til en tunika eller vil du sy en med det samme, anbefaler jeg varmt mønsteret fra Elke puls. De lange ærmer og de specielle sidesømme gør også dette snit til et rigtig smukt stykke.

 

Stoffet "Untitled Blue"

Slående og på samme tid subtil, sådan vil jeg beskrive dette ekstraordinære mønster. Det er ret regelmæssigt i rapporterne, men der er også små afvigelser. Det ser selvfølgelig mere livligt ud på denne måde, men "kærlighed for detaljer" er påkrævet, når det kommer til forarbejdning.

Dette bomuldsstof kan dog forarbejdes fremragende, både ved syning og ved strygning. Hvad der hidtil ikke er blevet nævnt, er stoffets smukke blå. En farve, der udover tunikaens brede snit giver køling på varme sommerdage. 

Min "Untitled Blue - Tunica" har en længde, der næsten når op til mine knæ. Så jeg kan bruge den som en kort kjole og som en tunika med bukser. Og afhængigt af kombinationen og tilbehøret går dette fra morgen til aften og hele ugen.

 

Denne artikel er skrevet af Claudia Möller.

0 0 stemmer
Artikel Rating
abonnere på
giv mig besked kl
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer