Ønskeliste 0 Kurv 0 min konto
Unikke stoffer fra hele verden | Gratis fragt fra €80

Vores mest populære stoffer med cirkler og prikker

cirkler og punkter er nemme at finde overalt og selvfølgelig i mange designs og stofprøver. Grund nok til, at vi gennemskuer vores eget sortiment og introducerer dig til de smukkeste stoffer. Men hvorfor er de runde former så populært grundlag for en bred vifte af designs? Lad os komme til bunds i det!

Cirklens geometriske form

Et punkt eller et uendeligt antal punkter i lige stor afstand fra et bestemt punkt danner den grundlæggende geometriske form af cirklen. Alle andre geometriske former, såsom firkanter eller trekanter, kan udledes af en cirkel. Samtidig er cirklen en organisk form, der forekommer overalt og konstant. Der er mange forskellige cirkulære former i naturen. I mange planter, frugter eller i kropsformer og organer finder vi den cirkulære form igen. Tænk bare på vores øjne med den runde pupil. Vi omtaler også vores planet som en kugle, som repræsenterer den tredimensionelle form af cirklen. Vi bemærker, at cirklen faktisk er en vigtig grundform i vores verden. Det er også den energimæssigt optimale form, hvorfor sæbebobler for eksempel altid har en tendens til at være runde.

Samtidig forbinder vi også visse betydninger med cirklens form og bruger ordet "cirkel" i en række sproglige betydninger. Så cirklen står for noget lige eller for perfekt eller for komplet. Cirklen repræsenterer lukning, men kan også forstås som en begrænsning eller afgrænsning. På det sproglige plan finder vi fx talemåden "at gå i ring", som både kan have en negativ og en positiv betydning. Jeg er sikker på, at vi alle nød at snurre glade rundt i cirkler som børn.

Mange cirkulære former skabes også, når du syr. Åbninger som er resultatet af kombinationen af ​​mønsterstykker repræsenterer normalt forskellige cirkulære former Alt efter behov og formål på en mere eller mindre ensartet måde Tænk blot på ærmegabet, som normalt består af 2-3 mønsterstykker, eller knapper. Vi er klar over, at der er mange forskellige grunde til, at prikker og cirkler også er meget brugt på stoffer.

 

Vores mest populære stoffer med cirkler og prikker

Vores ting "Brune prikker" er en del af Shweshwe stoffer fra Sydafrika, som også omtales som "Denim of Africa". Med jævnt fordelte blå cirkler på en smuk jordfarve baggrund er stoffet et middelvægtigt og ret fast stof. Ideel til tasker, boligtekstiler, men også tøj. Bare ting, der burde tåle meget. 

Vores er helt anderledes Aboriginal stoffer derfor. Det bløde og lette bomuldsstof "Bush Sweet Potato Green" fra Australien indeholder naturligvis mange små cirkler, der danner baggrund for designet som mosaik. Smukke dele af planter er vist i forgrunden. Stoffet blev skrevet af den aboriginalske kunstner Audrey Martin. Smukt, ikke?

Også et Shweshwe stof fra Sydafrika "Grønne cirkler". Igen er cirklerne jævnt fordelt, men denne gang på en grøn baggrund med brune og grønne cirkler. Da stoffet udstråler en vis ro, kan det bestemt kombineres med et andet prøvestof med lignende farver. Her danner cirklerne et godt grundlag for gode kombinationer til dit næste sykunstværk.

Det aboriginalske stof "Seven Sisters Black"fra Australien er undtagelsesvis ikke så farverig. Men sort og hvid er også en fantastisk farvekombination (ja, sort og hvid er ikke farver, men alligevel) og kan bearbejdes på mange måder. Forresten: blandt aboriginerne repræsenterer cirklerne i deres design ofte vandhuller.

Umiddelbart tænker du måske: dette er ikke stof med cirkler eller prikker, men hvis du kigger nærmere efter, finder du de små runde detaljer. De fuldender perfekt det geometriske mønster af romber. Navnet på det stof, vi taler om her?"Ocean Diamond", igen et solidt bomuldsstof fra Sydafrika.

Det sidste smukke stof fra vores serie i dag er "Yalke Red", også fra Australien. Her finder du en lang række cirkulære former, og forbindelsen til naturen kommer tydeligt frem. Stoffet fortæller en helt speciel historie og kommer i smukke, bløde farver, der også illustrerer aboriginernes nærhed til naturen. Åh, smuk!

Syningsideer og inspiration

Når du bearbejder de flotte stoffer med prikker og cirkler, er der ingen grænser overhovedet. De kan være grundlaget for mange ting. Men som en lille inspirationskilde vil vi gerne give dig vores gratis syvejledning anbefale. Du finder blandt andet enkle instruktioner til syning ovn klud eller en sovemaske, for en afslappende søvn bag lukkede runde (!) øjne. Hvor passende, er det ikke? Til praktisk brug anbefaler vi instruktionerne fra pattydoo til en redskab i forskellige størrelser. Ikke rund, men som vi lærte ovenfor, er cirklen grundlaget for alle geometriske former. Og nu har det sjovt at sy prikkerne og cirklerne!

 

Artiklen er skrevet af Svenja Habermann

0 0 stemmer
Artikel Rating
abonnere på
giv mig besked kl
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer