Unikke stoffer fra hele verden | Gratis fragt fra €80
de Deutsch

Interview med Sandra Söder fra Nähspirit

interview med Sandra fra Nähspirit

I vores interviewserie informerer vi dig om spændende, interessante og frem for alt kreative personligheder. Det er lige meget, om du er musiker, designer eller grundlægger. Vi handler alle om inspiration, sjov og kreativitet. Alle de personligheder, vi interviewer, har kontaktpunkter med vores arbejde.

Jeg fik lov til at chatte med Sandra fra Nähspirit, hvilket var rigtig sjovt. Med Nähspirit-mærket skaber Sandra unikke stykker af gammelt tøj! Det er værd at tage et kig på deres hjemmeside: www.naehspirit.de

 

Hvordan kom du på ideen til dit label Nähspirit?

Det skete faktisk sådan og kom ikke som tvunget, for jeg har altid beholdt meget og lavet noget nyt ud af det, afprøvet mønstre osv. Det var altid for dårligt for mig at smide gammelt tøj eller lægge. dem i den gamle tøjsamling. I stedet brugte jeg dem til mine syprojekter. Med tiden producerede jeg selvfølgelig meget, tingene var der og så var forretningen bare en logisk konsekvens.

 

Og du lærte at sy meget tidligt, ikke?

Ja, jeg lærte at sy af min mor, som plejede at sy efter Burda-mønstre. For mig har syning altid været til stede i hverdagen. Især da de egne børn er her, er passionen igen steget.

 

Betyder det, at du også syr meget til dig selv privat?

Ja, jeg syede mange børneting, men også til mig selv, jeg kan godt lide tasker. Min yngste søn, som nu er 3 år, har en helt håndsyet garderobe.

 

Åh wow, det betyder, hvor mange timer bruger du sådan ved symaskinen?

Ja... (griner) alt for lidt. Men hvert friminut. Hvilket ikke altid er nemt, med 3 børn, hus og have... der sker altid noget. Men jeg har en fantastisk systue, hvor jeg bare kan sætte mig ned og komme i gang – også selvom det kun er 5 minutter.

 

Hvor leder du efter nye synideer?

Det er meget anderledes. Alt gammelt tøj inspirerer mig selvfølgelig. Når jeg holder noget i hånden, har jeg med det samme en masse ideer om, hvilke nye ting der kan laves ud af det. Men nogle gange har jeg først et mønster, som jeg gerne vil indse. Men jeg bruger også udvekslingen på sociale kanaler som Instagram.

 

Betyder det, at du lader dig inspirere af det, der findes og ikke skal lede så meget efter ideer?

Ja præcis. Jeg har altid brug for nogle bestemte rammer for inspiration. Sådan var det allerede som arkitekt. Hvis jeg skulle planlægge et byggeprojekt på en tom eng, manglede ideerne i første omgang. Men når det for eksempel kom til at lukke en ledig grund mellem to eksisterende huse, har jeg altid haft en idé. Og det er det samme med syning. Det er nemt for mig at lave noget ud af det, der allerede er der, at skabe noget nyt. Det der allerede er der er min inspiration og jeg bearbejder det så videre. Men det kan også simpelthen være et nyt mønster.

 

Hvad har hidtil været den største udfordring på din vej til selvstændig virksomhed?

Tillad mig selv at tage dette skridt og indrømme, at det hele kan vokse uden pres. En ven sagde til mig: "Du har alligevel været der længe, ​​der er virkelig ingen vej tilbage". Og hun havde ret. I mit hoved havde jeg faktisk alt klar, jeg manglede bare modet til at tage det sidste skridt med alle konsekvenserne. Men jeg indså, at hvis jeg ikke gør det nu, så er det nok aldrig. En menneskelig designlæsning og mødet med spiritualitet hjalp mig meget.

 

Din hjemmeside siger, at der også er noget spirituelt over dine syprojekter, i og med at du giver gammelt tøj en ny ånd. Jeg er interesseret i dette aspekt. Kan du beskrive det nærmere?

Ja, det er noget særligt for mig at puste nyt liv i gamle ting. Især hvis det er et værdsat minde - fx læderjakken fra den mormor, der gik bort. At sy en fantastisk skuldertaske eller noget lignende ud af den og skabe noget, du har brug for, tiltaler mig. Eller jeg har for eksempel en forespørgsel om at sy en dåbskjole af en brudekjole. Hvilken stor udfordring! Men det behøver ikke altid at være "det store" øjeblik, man syr op. Det er også bare skønt, når 3 gamle hættetrøjer, der ligger ubrugte i skabet, bliver forvandlet til en ny lækker sweater, som man så godt kan lide at have på.

 

Hvad er din yndlingsting ved at sy?

Jeg kan godt lide at være kreativ og kan lide at klappe stoffer! Og i det øjeblik man vender syprojektet, for eksempel en taske, er det altid som at føde og har en vis magi for mig, som jeg elsker ved dette job. Og jeg er altid glad, når det er lykkedes mig at lave præcise sømme.

 

Hvor stor er din stofbutik?

Selvfølgelig alt for lille. Jeg har altid et pladsproblem, når der kommer noget nyt til. Men jeg hører ikke så meget. Der er omkring 3 Billy-hylder fyldt.

 

Hvor køber du dit stof og sybetræk?

Jeg køber ikke meget nyt. Store kreationer er ofte resultatet af improvisation.
Jeg får næsten alt, hvad jeg bruger til mine syprojekter brugt. Jeg fik for eksempel en masse gamle læderjakker af min svigerfar, eller jeg fik en hel bunke gamle lynlåse fra en håndarbejdssygruppe.
Bortset fra børnetøjet. Jeg køber for eksempel jersey, som så normalt er meget motivrelateret. Jeg elsker også at gå på stofmarkedet, opleve flairen der og være blandt ligesindede. Jeg kan godt lide at stryge stofferne der, men jeg tager kun helt specielle motiver med, fordi jeg er ret kritisk over for denne masseproduktion af stoffer. Det er også vigtigt for mig at støtte den lokale handel, hvorfor jeg køber fleece eller tilbehør til helt specielle bestillinger fra den lokale stofbutik.

 

Betyder det, at dit krav om bæredygtighed er meget vigtigt for dig i dine syprojekter?

Ja, jeg sørger for at bruge 100% af alt, hvis det er muligt. Jeg klipper altid hver eneste detalje af, hvad enten det er lynlåse, spænder, knapper... det er virkelig meget sjældent, at der bestilles noget nyt. Sikkerhedsselerne fra bilerne får jeg fx hos skrothandleren, som du kan bruge som seleremme til f.eks. rygsække

 

Hvordan bruger du din fritid, når du ikke syr?

Jeg følger min personlige udvikling intensivt. Jeg læser meget, lytter til podcasts, tager onlinekurser eller går bare til Zumba.

 

Er der noget, du gerne vil dele med andre syersker og måske også dem, der er nye inden for syning?

Ja, vis ikke så meget perfektionisme, sy bare modigt. Har du et gammelt stykke tøj, så tør at lave noget nyt ud af det. Så mange siger til mig: ”Det her kan jeg ikke, du er så dygtig.” Men jeg tror, ​​at enhver kan skabe noget smukt, hvis de bare tør begynde. Og det kræver ofte udholdenhed. Den dag i dag er jeg alt for ofte nødt til at være tålmodig, når et projekt tager for lang tid. Lad det ikke få dig ned og fortsæt med det.