Unika tyger från hela världen | Fri frakt från €80
de Deutsch
Aktuell åtgärd:
För alla beställningar från EUR 80,00 får du ett gratis tryckt exemplar av vår nya True Fabrics tidskrift!

*Endast så långt lagret räcker.

Tyghistorier: Våra australiensiska aboriginertyger gjorda av fjädermjuk bomull

Tyghistorier: Våra australiensiska aboriginska tyger gjorda av fjädermjuk bomull

I bloggkategorin tygberättelser vill vi ge dig ytterligare bakgrundskunskap om de olika färgglada tyger leverans i vår butik. I korta artiklar, som tar 3-5 minuter att läsa, går vi in ​​på den kulturella bakgrunden, historien och människorna bakom tygerna. Utifrån detta vill vi förklara varför tygerna passar oss och vårt sortiment så bra. Idag handlar det om aboriginernas tyger.

Ursprungstyger: bunt, dekorativt och framför allt spännande, det är vad våra australiensiska tyger är

En gång i tiden målades aboriginernas konst i grottor, på klippor, sköldar och spjut, och tjänade kulturella ändamål som ritualer, ceremonier eller musik. Idag kan du se de prickade motiven från den äldsta konsttraditionen i världen på den finaste bomullen i vår Online Shop . Köp

kultur och tradition

Konst är en viktig del av de huvudsakliga aboriginernas ritualer, inklusive ceremoniella plagg dekorerade med det figurativa mönstret och har andlig betydelse. De ursprungliga aboriginska motiven i Australien går tillbaka 50.000 XNUMX år och skildrar skildringar av människor, djur och mytiska varelser. Dessa representationer av figurerna kommer från drömscenen, från de så kallade släktdrömmarna, som går tillbaka till tiden för jordens skapelse. Eftersom det finns många olika aboriginstammar i Australien, är tolkningen av skapelsens dröm mycket regionalt influerad. I valet av färger spelar ockra en stor roll, åtföljd av röda, gula, svarta och lila toner.

Mer än bara färgglada prickar, konsten att måla prickar

Aboriginerna verkar berätta sin historia i färgade prickar. Denna stil av prickmålning är hennes mest kända konstform och tolkades i tidigare tider som en sorts karta med landskap och växtlighet.

Den andra formen av traditionella mönster består av korsstreckning som innehåller linjer och prickar, det är mest mörkare områden som ramas in med färgglada cirklar och ringar. De långsträckta representationerna kännetecknas av symboler och har en mycket dynamisk stil.

Utbredd konst

Aboriginernas konst är fortfarande viktig i vår tid. 2010 ägnade till exempel Museum Ludwig i Köln sin utställning åt samtida indisk måleri, som hade titeln "Remembering Forward - Painting by the Australian Aborigines since 1960".

Designen för Ursprungstyger är designade uteslutande av aboriginska konstnärer, särskilt kvinnor. Ingen prick är slumpmässigt placerad, varje motiv berättar en historia. Dessa färgglada tyger är lika unika som konsten av ursprungsbefolkningen i Australien. Genom sin konst har aboriginerna hittat ett sätt att ytterligare uttrycka och föra vidare sin kultur. 

Låt de australiensiska aboriginernas mystiska, dolda värld inspirera dig att hålla dessa berättelser vid liv.

Och behöver du lite stöd, mycket Sy idéer för dessa och andra tyger erbjuder vi dig även resten.

Våra aboriginska tyger