Unika tyger från hela världen | Fri frakt från €80
de Deutsch
Aktuell åtgärd:
För alla beställningar från EUR 80,00 får du ett gratis tryckt exemplar av vår nya True Fabrics tidskrift!

*Endast så långt lagret räcker.

Integritetspolicy

1) Introduktion och kontaktuppgifter till ansvarig person

1.1 Vi är glada att du besöker vår webbplats och tackar dig för ditt intresse. I det följande kommer vi att informera dig om hanteringen av dina personuppgifter när du använder vår webbplats. Personuppgifter är alla uppgifter som du kan identifieras med.

1.2 Ansvarig för databehandling på denna webbplats enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Ubuntu World UG (begränsat ansvar), Ringstr. 11, 65451 Kelsterbach, Tyskland, telefon: 06107 - 713 9749, e-post: info@truefabrics.de. Personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter är den fysiska eller juridiska person som ensam eller tillsammans med andra beslutar om ändamålen och medlen för behandlingen av personuppgifter.

1.3 Av säkerhetsskäl och för att skydda överföringen av personuppgifter och annat konfidentiellt innehåll (t.ex. beställningar eller förfrågningar till den ansvariga) använder denna webbplats en SSL eller. TLS-kryptering. Du kan känna igen en krypterad anslutning med teckensträngen "https: //" och låssymbolen i din webbläsarrad.

2) Datainsamling när du besöker vår webbplats

Vid enbart informativ användning av vår hemsida, dvs. om du inte registrerar eller på annat sätt lämnar information, samlar vi bara in data som din webbläsare sänder till vår server (sk "server loggfiler"). När du besöker vår webbplats samlar vi in ​​följande information som är tekniskt nödvändig för att vi ska kunna visa webbplatsen:

  • Vår besökta hemsida
  • Datum och tid vid tillgångstillfället
  • Antal data som skickas i byte
  • Källa / referens från vilken du kom till sidan
  • Använd webbläsare
  • Operativsystem som används
  • Använd IP-adress (eventuellt i anonym form)

Bearbetningen utförs i enlighet med artikel 6 para 1 lit. f DSGVO baserat på vårt legitima intresse för att förbättra stabiliteten och funktionaliteten på vår hemsida. En överföring eller annan användning av data sker inte. Vi förbehåller oss dock rätten att kontrollera serverns loggar retroaktivt om konkreta bevis pekar på olaglig användning.

3) cookies

För att göra besöket på vår webbplats attraktivt och för att möjliggöra användningen av vissa funktioner använder vi cookies, det vill säga små textfiler som lagras på din slutenhet. Vissa av dessa cookies raderas automatiskt efter att webbläsaren stängts (så kallade "sessionscookies"), några av dessa cookies finns kvar på din slutenhet under en längre tid och gör det möjligt att spara sidinställningar (så kallade "beständiga cookies") ”). I det senare fallet hittar du lagringstiden i översikten över cookieinställningarna i din webbläsare.
Om enskilda cookies som används av oss också behandlar personuppgifter sker behandlingen i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR antingen för genomförandet av kontraktet, i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR i händelse av att samtycke har lämnats eller i enlighet med artikel 6 (1) (f) GDPR för att skydda våra legitima intressen av bästa möjliga funktionalitet på webbplatsen och en kundvänlig och effektiv design av webbplatsbesöket.
Du kan ställa in din webbläsare så att du är informerad om inställningen av cookies och kan individuellt bestämma om du vill acceptera dem eller utesluta acceptans av cookies i vissa fall eller generellt.
Observera att om du inte accepterar cookies kan funktionaliteten på vår webbplats vara begränsad.

4) kontakta oss

Vid kontakt med oss ​​(t.ex. via kontaktformulär eller e-post) behandlas personuppgifter – uteslutande i syfte att behandla och besvara din begäran och endast i den utsträckning som krävs för detta. Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa uppgifter är vårt berättigade intresse av att svara på din begäran i enlighet med artikel 6 (1) (f) GDPR. Om din kontakt är inriktad på ett kontrakt är den ytterligare rättsliga grunden för behandling artikel 6 (1) (b) GDPR. Dina uppgifter kommer att raderas om det av omständigheterna kan utläsas att de aktuella fakta är slutgiltigt klarlagda och under förutsättning att det inte finns några lagliga lagringsförpliktelser som talar emot.

5) Databehandling vid öppning av kundkonto

I enlighet med artikel 6 punkt 1 bokstav b GDPR kommer personuppgifter att fortsätta att samlas in och behandlas i den utsträckning som krävs i varje enskilt fall om du lämnar dem till oss när du öppnar ett kundkonto. De uppgifter som krävs för att öppna ett konto finns i inmatningsmasken för det relevanta formuläret på vår webbplats. En radering av ditt kundkonto är möjlig när som helst och kan göras genom att skicka ett meddelande till ovanstående adress till ansvarig person. Efter att ditt kundkonto har raderats kommer dina uppgifter att raderas under förutsättning att alla ingångna kontrakt har slutförts, det inte finns några lagliga lagringsperioder som talar emot och att vi inte har något berättigat intresse av ytterligare lagring.

6) kommentarfunktion

Som användare kan du prenumerera på uppföljande kommentarer. Du kommer att få en bekräftelse via e-post för att försäkra dig om att du är ägaren till den angivna e-postadressen (dubbel opt-in-procedur). Den rättsliga grunden för databehandling vid prenumeration på kommentarer är artikel 6 (a) GDPR. Du kan när som helst avbryta prenumerationen på aktuella kommentarprenumerationer med verkan för framtiden. För mer information om hur du avslutar prenumerationen, se bekräftelsemejlet.

7) Användning av kundinformation för direktreklam

7.1 Meddelande om nyhetsbrev E-mail-nyhetsbrev

Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev via e-post kommer vi regelbundet att skicka dig information om våra erbjudanden. Den enda obligatoriska informationen för att skicka nyhetsbrevet är din e-postadress. Att tillhandahålla ytterligare uppgifter är frivilligt och används för att kunna vända sig till dig personligen. Vi använder det så kallade dubbelopt-in-förfarandet för att skicka nyhetsbrevet, vilket säkerställer att du endast får nyhetsbrevet om du uttryckligen har bekräftat ditt samtycke till att ta emot nyhetsbrevet genom att klicka på en verifieringslänk som skickas till den angivna e-postadressen

Genom att aktivera bekräftelselänken ger du oss ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter i enlighet med artikel 6(1)(a) GDPR. Vi lagrar din IP-adress som angetts av Internetleverantören (ISP) samt datum och tid för registrering för att kunna spåra eventuellt missbruk av din e-postadress vid ett senare tillfälle. De uppgifter vi samlar in när vi registrerar oss för nyhetsbrevet används strikt för det avsedda syftet. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet via länken som anges för detta ändamål i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett meddelande till den inledningsvis nämnda ansvarig. Efter att du har avslutat prenumerationen kommer din e-postadress att raderas omedelbart från vår distributionslista för nyhetsbrev, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till vidare användning av dina uppgifter eller vi förbehåller oss rätten att använda data utöver detta, vilket är tillåtet enligt lag och om vilka vi kommer att informera dig i denna deklaration.

7.2 Skicka nyhetsbrev via e-post till befintliga kunder

Om du har gett oss din e-postadress när du köper varor eller tjänster förbehåller vi oss rätten att skicka vanliga e-posterbjudanden för produkter eller tjänster som liknar de som redan köpts från vårt sortiment. Vi behöver inte få något separat samtycke från dig för detta i enlighet med avsnitt 7 (3) UWG. I detta avseende sker databehandling enbart på grund av vårt berättigade intresse av personlig direktreklam i enlighet med artikel 6, punkt 1, lit. f GDPR. Om du från början har invänt mot användningen av din e-postadress för detta ändamål kommer vi inte att skicka ett e-postmeddelande till dig. Du har rätt att när som helst invända mot användningen av din e-postadress för nämnda reklamändamål med framtida effekt genom att meddela den ansvariga i början. För detta påförs du bara överföringskostnader enligt bastaxorna. Efter mottagandet av din invändning kommer användningen av din e-postadress för reklamändamål att stoppas omedelbart.

7.3 - Nyhetsbrevleverans via Sendinblue
Vårt e-postnyhetsbrev skickas via den tekniska tjänsteleverantören Sendinblue GmbH, Köpenicker Str. 126, 10179 Berlin, till vilken vi vidarebefordrar de uppgifter du angav när du registrerade dig för nyhetsbrevet. Denna överföring sker i enlighet med artikel 6 (1) (f) GDPR och tjänar vårt berättigade intresse av att använda ett effektivt, säkert och användarvänligt nyhetsbrevssystem. De uppgifter du anger i syfte att prenumerera på nyhetsbrevet (t.ex. e-postadress) kommer att lagras på Sendinblues servrar i EU.
Sendinblue använder denna information för att skicka och statistiskt utvärdera nyhetsbrevet å våra vägnar. För utvärderingen innehåller de e-postmeddelanden som skickas så kallade web beacons eller spårningspixlar, som representerar en-pixel bildfiler som lagras på vår webbplats. På så sätt kan man avgöra om ett nyhetsbrev har öppnats och vilka länkar som har klickats på. Teknisk information registreras också (t.ex. tidpunkt för hämtning, IP-adress, webbläsartyp och operativsystem). Uppgifterna samlas endast in i pseudonymiserad form och är inte kopplade till dina andra personuppgifter; direkt personlig referens är utesluten. Dessa uppgifter används uteslutande för statistisk analys av nyhetsbrevskampanjer. Resultaten av dessa analyser kan användas för att bättre anpassa framtida nyhetsbrev till mottagarnas intressen. Om du vill invända mot dataanalysen för statistisk utvärdering måste du avregistrera dig från nyhetsbrevet.
Vidare kan Sendinblue använda dessa uppgifter i enlighet med artikel 6 Stycke 1 Letter f GDPR själv utifrån sitt eget berättigade intresse av behovsbaserad design och optimering av tjänsten och för marknadsundersökningsändamål, till exempel för att avgöra vilka länder mottagarna kommer från. Sendinblue använder dock inte uppgifterna från våra nyhetsbrevsmottagare för att själva skriva till dem eller för att vidarebefordra dem till tredje part.
Vi har ingått ett orderhanteringsavtal med Sendinblue, med vilket vi ålägger Sendinblue att skydda våra kunders data och att inte vidarebefordra dem till tredje part.
Du kan se Sendinblues sekretesspolicy här: https://de.sendinblue.com/Rättslig/integritetspolicy/

7.4 - Annonsering via post
Baserat på vårt berättigade intresse för personlig personlig e-post, reserverar vi ditt för- och efternamn, din e-postadress och - i den mån vi har fått denna ytterligare information från dig inom avtalsförhållandet - din titel, akademiska examen, födelseår och din professionella, Bransch eller företagsnamn i enlighet med artikel 6, punkt 1 lit. f GDPR som ska sparas och användas för att skicka intressanta erbjudanden och information om våra produkter per post.
Du kan när som helst motsätta sig lagring och användning av dina uppgifter för detta ändamål genom ett meddelande till den ansvariga personen.

7.5 Warenverfügbarkeitsbenachrichtigung per e-post

För varor som är tillfälligt otillgängliga kan du välja att få e-postmeddelanden om lagertillgänglighet. Vi skickar dig ett engångsmeddelande om tillgängligheten för den artikel du har valt. Den enda obligatoriska informationen för att skicka detta meddelande är din e-postadress. Att tillhandahålla ytterligare uppgifter är frivilligt och kan användas för att adressera dig personligen. Vi använder det så kallade dubbelopt-in-förfarandet för att skicka e-post, vilket säkerställer att du endast får ett meddelande om du uttryckligen har bekräftat ditt samtycke till detta genom att klicka på en verifieringslänk som skickas till den angivna e-postadressen.

Genom att aktivera bekräftelselänken ger du oss ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter i enlighet med artikel 6(1)(a) GDPR. Vi lagrar din IP-adress som angetts av Internetleverantören (ISP) samt datum och tid för registrering för att kunna spåra eventuellt missbruk av din e-postadress vid ett senare tillfälle. De uppgifter som samlas in av oss när du registrerar dig för vår e-postaviseringstjänst om tillgången på varor används strikt för det avsedda syftet. Du kan när som helst avregistrera dig från tillgänglighetsaviseringarna genom att skicka ett meddelande till ansvarig person som nämns ovan. Efter att du har avslutat prenumerationen kommer din e-postadress att raderas omedelbart från vår e-postlista som upprättats för detta ändamål, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till vidare användning av dina uppgifter eller vi förbehåller oss rätten att använda data utöver detta, vilket är tillåtet av lag och som vi kommer att informera dig om i denna förklaring .

8) Databehandling för orderhantering

8.1 I den mån det är nödvändigt för genomförandet av avtalet för leverans- och betalningssyften, kommer de personuppgifter som samlas in av oss att vidarebefordras till det beställda transportföretaget och det uppdragsgivna kreditinstitutet i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR.

Om vi ​​är skyldiga dig uppdateringar för varor med digitala element eller för digitala produkter på grundval av ett motsvarande avtal, behandlar vi de kontaktuppgifter du angav vid beställningen (namn, adress, e-postadress) för att uppfylla våra lagstadgade informationskrav i i enlighet med artikel 6 paragraf 1 lit c GDPR personligen genom att använda ett lämpligt kommunikationsmedel (t.ex. via post eller e-post) om kommande uppdateringar inom den lagstadgade perioden. Dina kontaktuppgifter kommer att användas strikt för meddelanden om uppdateringar vi är skyldiga och kommer endast att behandlas av oss för detta ändamål i den utsträckning som är nödvändig för respektive information.

För att kunna behandla din beställning samarbetar vi även med följande tjänsteleverantör(er) som stödjer oss helt eller delvis i genomförandet av ingångna avtal. Vissa personuppgifter överförs till dessa tjänsteleverantörer i enlighet med följande information.

8.2 Användning av specialtjänsteleverantörer för orderhantering och bearbetning

- Billbee
Beställningar behandlas av tjänsteleverantören "Billbee" (Billbee GmbH, Arolser Str. 10, 34477 Twistetal). Namn, adress och, i förekommande fall, andra personuppgifter vidarebefordras till Billbee exklusivt för behandling av onlinebeställningen i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR. Dina uppgifter kommer endast att vidarebefordras i den mån det verkligen är nödvändigt för att behandla beställningen. Detaljer om Billbees dataskydd och dess dataskyddsdeklaration kan ses på Billbees webbplats på "billbee.io".

8.3 Vidarebefordran av personuppgifter till fraktleverantörer

- Tysk posttjänst
Om varorna levereras av Deutsche Post (Deutsche Post AG, Charles-de-Gaulle-Straße 20, 53113 Bonn), kommer vi att tillhandahålla din e-postadress i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR innan leverans av varor i syfte att samordna ett leveransdatum eller leveransmeddelande till Deutsche Post, förutsatt att du har gett ditt uttryckliga samtycke till detta under beställningsprocessen. Annars kommer vi endast att vidarebefordra namnet på mottagaren och leveransadressen till Deutsche Post för leverans i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR. Uppgifterna vidarebefordras endast om detta är nödvändigt för leverans av varorna. I detta fall är det inte möjligt att i förväg koordinera leveransdatumet med Deutsche Post eller att utfärda ett leveransmeddelande.
Samtycket kan när som helst återkallas med verkan för framtiden till den ansvarige eller till Deutsche Post.
-DHL
Erfolgt die Zustellung der Ware durch den Transportdienstleister DHL (DHL Paket GmbH, Sträßchensweg 10, 53113 Bonn), så född wir Ihre E-postadress Gemäß Art. 6 Abs. 1 lit. en DSGVO vor der Zustellung der Ware zum Zweck der Abstimmung eines Liefertermins bzw. zur Lieferankündigung an DHL weiter, sofern Sie hierfür im Bestellprozess Ihre ausdrückliche Einwilligung erteilt haben. Anderenfalls geben wir zum Zwecke der Zustellung gemäß Art. 6 Abs. 1 lit. b DSGVO nur den Namen des Empfängers und die Lieferadresse an DHL weiter. Die Weitergabe erfolgt nur, soweit dies für die Warenlieferung erforderlich ist. In diesem Fall ist eine vorherige Abstimmung des Liefertermins mit DHL bzw. die Lieferankündigung nicht möglich.
Samtycket kan återkallas när som helst med verkan för framtiden gentemot den ansvariga eller transporttjänstleverantören DHL.

8.4 Användning av betaltjänstleverantörer (betaltjänster)

- GoCardless
Om du väljer en betalningsmetod från betaltjänstleverantören GoCardless (autogiro), kommer betalningen att behandlas via betaltjänstleverantören GoCardless Ltd., Sutton Yard, 65 Goswell Road, London, EC1V 7EN, Storbritannien, till vilken vi kommer att skicka den information du lämnat under beställningsprocessen tillsammans med vidarebefordra informationen om beställningen i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR. Dina uppgifter kommer endast att vidarebefordras i syfte att behandla betalningar med betaltjänstleverantören GoCardless Ltd. och endast i den mån det är nödvändigt för detta. För mer information om GoCarless sekretesspolicy, besök URL:en https://gocardless.com/Rättslig/Integritet/
- Paypal
När du betalar via PayPal, kreditkort via PayPal, autogiro via PayPal eller - om erbjuds - "köp på kontot" eller "avbetalning" via PayPal vi ger din betalningsinformation inom betalningshantering till PayPal (Europe) Sarl & Cie, SCA, 22- 24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (hädanefter "PayPal"), fortsätt. Överföringen sker i enlighet med artikel 6 para 1 lit. b DSGVO och endast i den mån det är nödvändigt för betalningsprocessen.
PayPal förbehåller sig rätten att utföra en kreditkontroll för betalningsmetodens kreditkort via PayPal, autogiro via PayPal eller - om det erbjuds - "köp på konto" eller "delbetalning" via PayPal. För detta ändamål kan dina betalningsuppgifter vidarebefordras till kreditupplysningsföretag i enlighet med artikel 6 (1) (f) GDPR på grundval av PayPals berättigade intresse av att fastställa din solvens. PayPal använder resultatet av kreditprövningen i förhållande till den statistiska sannolikheten för utebliven betalning i syfte att bestämma om respektive betalningsmetod ska tillhandahållas. Kreditupplysningen kan innehålla sannolikhetsvärden (så kallade poängvärden). Såvitt poängvärden ingår i resultatet av kreditupplysningen är de baserade på en vetenskapligt erkänd matematisk-statistisk process. Bland annat, men inte uteslutande, ingår adressuppgifter i beräkningen av poängvärdena. Ytterligare dataskyddsinformation, inklusive information om de kreditinstitut som används, finns i PayPals dataskyddsdeklaration: https://www.paypal.com/ de/webappar/mpp/ua/privacy-full
Du kan när som helst invända mot denna behandling av dina uppgifter genom att skicka ett meddelande till PayPal. PayPal kan dock fortsätta att ha rätt att behandla dina personuppgifter, om det är nödvändigt för kontraktsbetalningen.
- Paypal kassan
Den här webbplatsen använder PayPal Checkout, ett onlinebetalningssystem från PayPal, som består av PayPals egna betalningsmetoder och lokala tredjepartsbetalningsmetoder.
Vid betalning via PayPal, kreditkort via PayPal, autogiro via PayPal eller - om det erbjuds - "Betala senare" via PayPal, vidarebefordrar vi dina betalningsuppgifter till PayPal (Europe) Sarl et Cie, SCA, 22-24 Boulevard Royal, L -2449 Luxemburg (nedan "PayPal"), fortsätt. Överföringen sker i enlighet med artikel 6 punkt 1 lit b GDPR och endast i den mån detta är nödvändigt för betalningshanteringen.
PayPal förbehåller sig rätten att utföra en kreditkontroll för betalningsmetodens kreditkort via PayPal, autogiro via PayPal eller - om det erbjuds - "Betala senare" via PayPal. För detta ändamål kan dina betalningsuppgifter vidarebefordras till kreditupplysningsföretag i enlighet med artikel 6 (1) (f) GDPR på grundval av PayPals berättigade intresse av att fastställa din solvens. PayPal använder resultatet av kreditprövningen i förhållande till den statistiska sannolikheten för utebliven betalning i syfte att avgöra om respektive betalningsmetod ska tillhandahållas. Kreditupplysningen kan innehålla sannolikhetsvärden (så kallade poängvärden). Såvitt poängvärden ingår i resultatet av kreditupplysningen, är de baserade på en vetenskapligt erkänd matematisk-statistisk process. Bland annat, men inte uteslutande, adressuppgifter ingår i beräkningen av poängvärdena. Du kan när som helst invända mot denna behandling av dina uppgifter genom att skicka ett meddelande till PayPal. PayPal kan dock fortfarande ha rätt att behandla dina personuppgifter om detta är nödvändigt för avtalsenlig betalningshantering.
Om du väljer PayPals betalningsmetod "köp på konto", kommer dina betalningsuppgifter först att skickas till PayPal för att förbereda betalningen, varefter PayPal vidarebefordrar den till Ratepay GmbH, Franklinstraße 28-29, 10587 Berlin ("Ratepay") till genomföra betalningen. Den rättsliga grunden är artikel 6 (b) GDPR. I detta fall utför RatePay en identitets- och kreditprövning i eget namn för att fastställa solvens i enlighet med den princip som redan nämnts och ger dina betalningsuppgifter till kreditupplysningsföretag baserat på det berättigade intresset av att fastställa solvens i enlighet med artikel 1. (f) GDPR vidare. En lista över de kreditinstitut som Ratepay kan använda finns här: https://www.ratepay.com/legal-betalningskrediter/
När du använder en lokal tredjepartsleverantörs betalningsmetod kommer dina betalningsuppgifter först att vidarebefordras till PayPal i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR för att förbereda betalningen. Beroende på ditt val av en tillgänglig lokal betalningsmetod överför PayPal sedan dina betalningsuppgifter till den relevanta leverantören för att utföra betalningen i enlighet med artikel 6 (1) (b) GDPR:
- Omedelbart (SOFORT GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 München, Tyskland)
- iDeal (Currence Holding BV, Beethovenstraat 300 Amsterdam, Nederländerna)
- giropay (Paydirekt GmbH, Stephanstr. 14-16, 60313 Frankfurt am Main
- bancontact (Bancontact Payconiq Company, Rue d'Arlon 82, 1040 Bryssel, Belgien)
- blik (Polski Standard Płatności sp. z oo, ul. Czerniakowska 87A, 00-718 Warszawa, Polen)
- eps (PSA Payment Services Austria GmbH, Handelskai 92, Gate 2
1200 Wien, Österrike)
- MyBank (PRETA SAS, 40 Rue de Courcelles, F-75008 Paris, Frankrike)
- Przelewy24 (PayPro SA, Kanclerska 15A, 60-326 Poznań, Polen)
För mer information om dataskyddslagstiftning, se PayPals dataskyddsdeklaration: https://www.paypal.com/ de/webappar/mpp/ua/privacy-full
- Rand
Om du väljer en betalningsmetod från betaltjänstleverantören Stripe kommer betalningen att behandlas via betaltjänstleverantören Stripe Payments Europe Ltd., 1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, Irland, dit vi skickar informationen du angav under beställningsprocessen tillsammans med informationen om din beställning (namn, adress, kontonummer, sorteringskod, eventuellt kreditkortsnummer, fakturabelopp, valuta och transaktionsnummer) i enlighet med artikel 6 Bokstav b GDPR. För mer information om Stripes integritetspolicy, besök URL:en https://stripe.com/ de/sekretess#översättning.
Stripe förbehåller sig rätten att göra en kreditkontroll på grundval av matematiskt-statistiska procedurer för att skydda det berättigade intresset av att fastställa användarens solvens. Vid behov överför Stripe de personuppgifter som krävs för en kreditkontroll och mottas som en del av betalningshantering till utvalda kreditföretag, som Stripe lämnar ut till användare på begäran. Kreditrapporten kan innehålla sannolikhetsvärden (så kallade poängvärden). Om poängvärden ingår i resultatet av kreditrapporten baseras de på ett vetenskapligt erkänt matematiskt-statistiskt förfarande. Beräkningen av poängvärdena inkluderar, men är inte begränsad till, adressdata. Stripe använder resultatet av kreditkontrollen med avseende på den statistiska sannolikheten för fallissemang i syfte att besluta om tillstånd att använda den valda betalningsmetoden.
Du kan när som helst invända mot denna behandling av dina uppgifter genom att skicka ett meddelande till Stripe eller till de uppdragna kreditbyråerna.
Stripe kan dock fortfarande ha rätt att behandla dina personuppgifter om detta är nödvändigt för avtalsenlig betalningshantering.

8.5 Elektronisk uppsägningsmöjlighet för fortsatta skyldigheter med konsumenter

Konsumenter som har ingått avtal på denna webbplats för löpande betalningsskyldighet (t.ex. prenumerationsavtal) har möjlighet att säga upp dem med hjälp av en elektronisk knapp i enlighet med gällande uppsägningstider. Att klicka på knappen leder till en bekräftelsesida där konsumenten kan lämna mer information om avbokningen, tydligt identifiera sig och sedan elektroniskt deklarera sin avbokning. Insamlingen av personuppgifter och överföringen av dem till oss sker i enlighet med artikel 6 punkt 1 bokstav b GDPR och endast i den utsträckning de är nödvändiga för en korrekt behandling av uppsägningen. Även på grundval av artikel 6 (1) (b) GDPR kommer de personuppgifter som tillhandahålls att användas för att elektroniskt bekräfta mottagandet av meddelandet om uppsägning och tidpunkten för uppsägningen i textform. En annan rättslig grund för behandling är artikel 6 (1) (c) GDPR. Vi är juridiskt skyldiga att tillhandahålla en elektronisk uppsägningsmöjlighet för konsumentavtal som ingåtts genom elektronisk handel om pågående förpliktelser som är föremål för betalning.

8.6 Vi förbehåller oss rätten att överföra dina uppgifter till leverantören av inkassotjänster evocate - Inkasso GmbH, Marie-Curie-Str. 9, 76829 Landau, i den mån vårt betalningsanspråk inte har reglerats trots en tidigare påminnelse. I det här fallet kommer fordran att drivas in direkt av leverantören av inkassotjänster. Syftet med att vidarebefordra dina uppgifter är att uppfylla avtalet i enlighet med Artikel 6 Stycke 1 Klausul 1 Bokstav b GDPR och att skydda våra legitima intressen av ett effektivt hävdande eller verkställande av vårt betalningsanspråk i enlighet med Artikel 6 Stycke 1 Klausul 1. XNUMX lit. f GDPR.

9) Online marknadsföring

9.1 Facebook-pixel för att skapa anpassade målgrupper med avancerad datamatchning (med verktyg för cookie-samtycke)
Inom vårt onlineerbjudande används den så kallade "Facebook-pixeln" från det sociala nätverket Facebook i läget för utökad datajämförelse, som drivs av Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Quare, Dublin 2, Irland ("Facebook" ).
På grundval av hans uttryckliga samtycke, när en användare klickar på en annons som spelas på Facebook och placeras av oss, läggs ett tillägg till URL: n på vår länkade sida av Facebook Pixel. Denna URL-parameter skrivs sedan in i användarens webbläsare efter att den vidarebefordras via en cookie, som ställer in vår länkade sida. Dessutom samlar denna cookie in specifika kunddata, till exempel den e-postadress som vi samlar in på vår webbplats länkad till Facebook-annonsen under processer som köpstransaktioner, kontoregistreringar eller registreringar (utökad datatjämförelse). Cookien läses sedan av Facebook Pixel och gör det möjligt att vidarebefordra data, inklusive den specifika kunddata, till Facebook.
Med hjälp av Facebook-pixeln med utökad datatjämförelse kan Facebook å ena sidan exakt bestämma besökarna på vårt online-erbjudande som en målgrupp för visning av annonser (så kallade "Facebook-annonser"). Följaktligen använder vi Facebook-pixeln med utökad datajämförelse för att bara visa de Facebook-annonser som vi har placerat för de Facebook-användare som har visat intresse för vårt online-erbjudande eller som har vissa egenskaper (t.ex. intressen i vissa ämnen eller produkter som bestäms på grundval av de besökta webbplatserna), som vi sänder till Facebook (så kallade "Custom Audiences"). Med hjälp av Facebook-pixeln med utökad datatjämförelse vill vi också se till att våra Facebook-annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte har några olägenheter. På detta sätt kan vi ytterligare utvärdera effektiviteten hos Facebook-annonser för statistiska och marknadsundersökningsändamål genom att förstå om användarna omdirigerades till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook-annons (så kallad "konvertering"). Jämfört med standardversionen av Facebook Pixel, hjälper funktionen för den utökade datatjämförelsen oss att bättre mäta effektiviteten hos våra reklamkampanjer genom att spela in fler tilldelade konverteringar.
All överförd data lagras och behandlas av Facebook så att en anslutning till respektive användarprofil är möjlig och Facebook använder uppgifterna för sina egna reklamändamål, i enlighet med Facebooks riktlinjer för dataanvändning (https://www.facebook.com/handla om/Integritet/) kan använda. Uppgifterna kan göra det möjligt för Facebook och dess partners att placera annonser på och utanför Facebook.
Dessa bearbetningsoperationer sker endast med uttryckligt medgivande enligt artikel 6 punkt 1 lit. en GDPR.
Informationen som genereras av Facebook överförs vanligtvis till en Facebook-server och lagras där, vilket också kan leda till överföring till Meta Platforms Inc.s servrar i USA. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen.

9.2 - Google Ads konverteringsspårning
Denna webbplats använder onlineannonsprogrammet "Google Ads" och, som en del av Google Ads, konverteringsspårning från Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google"). Vi använder Google Ads för att uppmärksamma våra attraktiva erbjudanden på externa webbplatser med hjälp av reklammaterial (så kallade Google Adwords). Vi kan använda uppgifterna från reklamkampanjerna för att avgöra hur framgångsrika de enskilda reklamåtgärderna är. Vi strävar efter målet att visa dig reklam som är intressant för dig, att göra vår webbplats mer intressant för dig och att uppnå en rättvis beräkning av de uppkomna reklamkostnaderna.
Cookien för konverteringsspårning ställs in när en användare klickar på en annons som placeras av Google. Cookies är små textfiler som lagras på din slutenhet. Dessa cookies förlorar vanligtvis sin giltighet efter 30 dagar och används inte för personlig identifiering. Om användaren besöker vissa sidor på denna webbplats och cookien ännu inte har upphört att gälla, kan vi och Google känna igen att användaren klickade på annonsen och omdirigerades till denna sida. Varje Google Ads-kund får en annan cookie. Detta innebär att cookies inte kan spåras via Google Ads-kunders webbplatser. Informationen som erhålls med hjälp av konverteringscookien används för att skapa konverteringsstatistik för Google Ads-kunder som har valt konverteringsspårning. Kunderna tar reda på det totala antalet användare som klickade på sin annons och omdirigerades till en sida med en tagg för konverteringsspårning. De får dock ingen information med vilken användare kan identifieras personligen. Som en del av användningen av Google Ads kan personuppgifter också överföras till Google LLCs servrar. komma till USA.
Detaljer om behandlingen som initieras av Google Ads konverteringsspårning och hur Google hanterar data från webbplatser finns här: https://policies.google.com/teknologier/partner-webbplatser
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet inställningen av cookies för att läsa information på den slutenhet som används, kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen.
Du kan också permanent invända mot inställningen av cookies genom Google Ads konverteringsspårning genom att ladda ner och installera Googles plugin för webbläsare som finns tillgängligt under följande länk:
https://www.google.com/ inställningar/annonser/plugin?hl=de
Observera att vissa funktioner på denna webbplats inte får användas eller endast får användas i begränsad utsträckning om du har inaktiverat användningen av cookies.
Googles sekretesspolicy kan ses här: https://www.google.de/policyer/Integritet/

9.3 Användning av affiliateprogram

- AWIN Performance Advertising Network
Vi deltar i AWIN AG:s prestandaannonseringsnätverk, Eichhornstraße 3, 10785 Berlin (nedan kallat "AWIN"). Som en del av sina spårningstjänster lagrar AWIN cookies på slutenheterna för användare som besöker eller använder sina kunders webbplatser eller andra onlineerbjudanden (t.ex. registrera dig för ett nyhetsbrev eller göra en onlinebeställning) för att dokumentera transaktioner (t.ex. av "säljled" ). Dessa cookies tjänar det enda syftet att korrekt fördela framgången för ett reklammedium och motsvarande fakturering inom dess nätverk.
Endast informationen om när ett specifikt annonsmedium klickades på av en enhet placeras i en cookie. En enskild sekvens av siffror, som inte kan tilldelas den enskilda användaren, lagras i AWIN-spårningscookies, med vilka partnerprogrammet för en annonsör, utgivaren och tidpunkten för användarens agerande (klick eller visa) dokumenteras. AWIN samlar också in information om den slutenhet från vilken en transaktion utförs, till exempel operativsystemet och den anropande webbläsaren.
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet läsning av information på den slutenhet som används, sker endast om du har gett ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen.
För mer information om hur AWIN använder data, se företagets integritetspolicy: https://www.awin.com/ de/rättliches

10) webbanalystjänster

Google (Universal) Analytics
Denna webbplats använder Google (Universal) Analytics, en webbanalysstjänst från Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google"). Google (Universal) Analytics använder så kallade "cookies", som är textfiler som lagras på din enhet och som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen. Informationen som genereras av kakan om din användning av denna webbplats (inklusive den förkortade IP-adressen) överförs vanligtvis till en Google-server och lagras där; den kan också överföras till Google LLC-servern. kommer i USA.
Denna webbplats använder Google (Universal) Analytics uteslutande med tillägget "_anonymizeIp ()", vilket säkerställer anonymisering av IP-adressen genom att förkorta den och utesluter direkt personlig referens. Som ett resultat av förlängningen kommer din IP-adress att förkortas av Google inom EU-länderna eller i andra avtalsslutande stater i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall skickas hela IP-adressen till en Google LLC Server i USA och förkortas där. Google kommer att använda denna information för våra räkning för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och för att förse oss med andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning. IP-adressen som överförs av din webbläsare som en del av Google (Universal) Analytics slås inte samman med annan Google-data.
Med en speciell funktion, de så kallade "demografiska egenskaperna", möjliggör Google Analytics också att skapa statistik med uttalanden om webbplatsbesökarnas ålder, kön och intressen på grundval av en utvärdering av intresserad reklam och användning av information från tredje part. Detta möjliggör definition och differentiering av användargrupper på webbplatsen i syfte att målgruppsoptimerad anpassning av marknadsföringsåtgärder. Dataposter som registrerats med "demografiska egenskaper" kan dock inte tilldelas en viss person.
Detaljer om behandlingen som initierats av Google Analytics och hur Google hanterar data från webbplatser finns här: https://policies.google.com/teknologier/partner-webbplatser
All behandling som beskrivs ovan, särskilt inställningen av Google Analytics-cookies för att läsa ut information om den terminalenhet som används, kommer endast att utföras om du har gett oss ett meddelande i enlighet med artikel 6 Para. en GDPR har gett ditt uttryckliga samtycke till detta. Utan detta samtycke kommer Google Analytics inte att användas under ditt besök på webbplatsen.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden. För att utöva ditt återkallande, vänligen inaktivera den här tjänsten i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen. Vi har ingått ett orderhanteringsavtal med Google för användning av Google Analytics, med vilket Google är skyldigt att skydda uppgifterna från våra webbplatsbesökare och inte vidarebefordra dem till tredje part.
För överföring av data från EU till USA förlitar sig Google på så kallade standardklausuler för dataskydd från Europeiska kommissionen, som är avsedda att säkerställa överensstämmelse med den europeiska nivån för dataskydd i USA.
Mer information om Google (Universal) Analytics finns här: https://policies.google.com/Integritet?hl=de&gl=de

11) Ommarknadsföring / ommarknadsföring / remissannonsering

Google Ads-ommarknadsföring
Vår webbplats använder funktionerna i Google Ads Remarketing, med vilken vi annonserar denna webbplats i Googles sökresultat och på tredje parts webbplatser. Leverantören är Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google"). För detta ändamål sätter Google en cookie i webbläsaren på din slutenhet, som automatiskt möjliggör intressebaserad annonsering med hjälp av ett pseudonymt cookie-ID och baserat på de sidor du besöker. All ytterligare databehandling kommer endast att ske om du har samtyckt till att Google länkar din Internet- och appwebbläsarhistorik till ditt Google-konto och använder information från ditt Google-konto för att anpassa annonser som du ser på webben. I det här fallet, om du är inloggad på Google när du besöker vår webbplats, kommer Google att använda din data tillsammans med Google Analytics-data för att skapa och definiera målgruppslistor för remarketing över flera enheter. För att göra detta kommer Google tillfälligt att länka dina personuppgifter till Google Analytics-data för att bilda målgrupper. Som en del av användningen av Google Ads Remarketing kan personuppgifter också överföras till Google LLCs servrar. komma till USA.
Detaljer om behandlingen som initieras av Google Ads Remarketing och hur Google hanterar data från webbplatser finns här: https://policies.google.com/teknologier/partner-webbplatser
Sie können dem Setzen von Cookies durch Google Ads Remarketing dauerhaft widersprechen, indem Sie das unter folgendem Länk verfügbare Browser-Plug-in von Google herunterladen och installera:
https://support.google.com/annonser/svar/ 7395996?
Mer information och bestämmelserna om dataskydd angående reklam och Google kan ses här:
https://www.google.com/policyer/teknologier/annonser/
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet inställningen av cookies för att läsa information på den slutenhet som används, kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen.

Pinterest retargeting pixel
På denna webbplats finns en pixel (Pinterest Tag) från Pinterest Europe Ltd. (Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland ("Pinterest"). Med hjälp av pixeln kan information om webbbesökarnas surfbeteende samlas in, lagras och utvärderas i pseudonymiserad form. Informationen kan tilldelas användaren med hjälp av ytterligare information som Pinterest har lagrat om användaren, t ex på grund av ägandet av ett konto på det sociala nätverket "Pinterest". Pinterest använder en algoritm för att analysera surfbeteende och kan sedan lägga ut riktade produktrekommendationer som personliga reklambanners på användarens Pinterest-konto Pinterest kan även kombinera informationen som samlas in via pixeln med annan information som Pinterest har samlat in via andra webbplatser och/eller i samband med användningen av det sociala nätverket "Pinterest", och på så sätt skapa pseudonymiserade användningsprofiler fånga Den mesta informationen används dock för att personligen identifiera besökare på denna webbplats.
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet inställningen av cookies för att läsa information på den slutenhet som används, kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen.

Pinterest-taggkonverteringsspårning
Denna webbplats använder "Pinterest Tag" omvandlingsspårningsteknik från Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland ("Pinterest").
Om du har nått vår webbplats från en pin på Pinterest kommer vi att sätta en cookie på din dator som interagerar med en "tagg" i form av en JavaScript-kod från Pinterest som också har implementerats. Cookies är små textfiler som lagras på din slutenhet. Dessa cookies förlorar sin giltighet efter 180 dagar och används inte för personlig identifiering.
Om användaren omdirigeras från en pin på Pinterest till sidor på denna webbplats och cookien ännu inte har gått ut, registrerar taggen vissa användaråtgärder fördefinierade av oss och kan spåra dem (t.ex. genomförda transaktioner, potentiella kunder, sökfrågor på webbplatsen, produkt sidvisningar). När en sådan åtgärd utförs använder din webbläsare Pinterest-taggen för att skicka en HTTP-förfrågan från cookien till Pinterest-servern, med vilken specifik information om åtgärden (inklusive typ av åtgärd, tid, webbläsartyp för slutenheten) är överförs.
Genom denna överföring kan Pinterest skapa statistik om användningsbeteendet på vår webbplats efter vidarebefordran från en Pinterest-pin, som vi använder för att optimera vårt erbjudande.
Vi får emellertid inte information som kan användas för att personligen identifiera användare.
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet inställningen av cookies för att läsa information på den slutenhet som används, kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen.

12) Webbplatsfunktioner

12.1 Pinterest plug-in som en Shariff-lösning
Säljarens webbplats använder så kallade sociala plugins ("plugins") i det sociala nätverket Pinterest som drivs av Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland ("Pinterest").
För att öka din integritet när du besöker vår hemsida, är dessa knappar inte integreras fullt ut som plugins, men endast med hjälp av en HTML-länkar till sidan. att ingen anslutning till servrarna av alternativ görs när en sida på vår webbplats som innehåller en sådan knapp, även genom denna typ av integration är säkerställd. Genom att klicka på knappen öppnas ett nytt webbläsarfönster och anropar sidan alternativ på var du (eventuellt efter in dina inloggningsuppgifter) med de lokala plugins kan samverka.
Syftet och omfattningen av datainsamlingen och Pinterests vidare behandling och användning av uppgifterna samt dina rättigheter i detta avseende och inställningsalternativ för att skydda din integritet finns i Pinterests dataskyddsinformation: https://about.pinterest.com/ de/integritetspolicy

12.2 Använda Youtube-videor
Denna webbplats använder Youtube inbäddning funktion för visning och videouppspelning som erbjuds av "Youtube" hör till Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow 4 St, Dublin, D04 E5W5, Irland ( "Google") tillhör.
Här används det utökade dataskyddsläget, vilket enligt leverantören endast initierar lagringen av användarinformation när videon/videorna spelas upp. Om uppspelningen av inbäddade YouTube-videor startas använder leverantören "Youtube" cookies för att samla in information om användarbeteende. Enligt uppgifter från "Youtube" används dessa bland annat för att samla in videostatistik, förbättra användarvänligheten och förhindra kränkande metoder. Om du är inloggad på Google kommer din data att tilldelas direkt till ditt konto när du klickar på en video. Om du inte vill kopplas till din profil på YouTube måste du logga ut innan du aktiverar knappen. Du har rätt att invända mot skapandet av dessa användarprofiler, varvid du måste kontakta YouTube för att utöva denna rätt. När du använder YouTube kan personuppgifter också överföras till Google LLCs servrar. komma till USA.
Oavsett vilken uppspelning som helst av den inbäddade videon, kommer du varje gång du besöker den här webbplatsen att vara ansluten till Googles nätverk, vilket kan utlösa ytterligare databehandling utan att vi har något inflytande.
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet läsning av information på slutenheten som används via spårningspixeln, kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Utan detta samtycke kommer YouTube-videor inte att användas under ditt besök på webbplatsen.
Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Om Ihren Widerruf auszuüben, deaktivieren Sie diesen Service bite in dem auf der Webseite bereitgestellten "Cookie-Consent-Tool" över alternativ, Ihnen auf der Website mitgeteilte Möglichkeiten.
Ytterligare information om dataskydd på "Youtube" finns i YouTubes användarvillkor https://www.youtube.com/statisk?mall=villkor samt i Googles sekretesspolicy på https://www.google.de/intl/ de/policyer/Integritet

12.3 Användning av Vimeo-videor
Plugins från Vimeo-videoportalen från Vimeo, LLC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA är integrerade i vår webbplats. När du besöker en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant plugin skapar din webbläsare en direktanslutning till Vimeo-servrarna. Vimeo överför innehållet i plugin-programmet direkt till din webbläsare och integrerar det på sidan. Genom denna integration får Vimeo informationen om att din webbläsare har öppnat motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har ett Vimeo-konto eller för närvarande inte är inloggad på Vimeo. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs direkt från din webbläsare till en Vimeo-server i USA och lagras där.
Om du är inloggad på Vimeo kan Vimeo omedelbart tilldela ditt besök på vår webbplats till ditt Vimeo-konto. Om du interagerar med plugin-programmen (t.ex. genom att trycka på startknappen för en video) överförs denna information också direkt till en Vimeo-server och lagras där.
Om du inte vill att Vimeo ska tilldela de uppgifter som samlas in via vår webbplats direkt till ditt Vimeo-konto måste du logga ut från Vimeo innan du besöker vår webbplats.
Syftet och omfattningen av datainsamlingen och den fortsatta behandlingen och användningen av uppgifterna av Vimeo samt dina rättigheter i detta avseende och inställningsalternativ för att skydda din integritet finns i Vimeos dataskyddsinformation: https://vimeo.com/Integritet
Spårningsverktyget Google Analytics från Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland, integreras automatiskt i videor från Vimeo som är integrerade på vår webbplats. Detta är Vimeos egen spårning, som vi inte har tillgång till och som inte kan påverkas från vår sida. Google Analytics använder så kallade "cookies" för spårning, dessa är textfiler som lagras på din dator och möjliggör en analys av din användning av webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google-server och lagras där. Den kan också överföras till Google LLCs servrar. komma till USA.
All behandling som beskrivs ovan, i synnerhet läsning av information på slutenheten som används via spårningspixeln, kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Utan detta samtycke kommer Vimeo-videor inte att användas under ditt besök på webbplatsen.
Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Om Ihren Widerruf auszuüben, deaktivieren Sie diesen Service bite in dem auf der Webseite bereitgestellten "Cookie-Consent-Tool" över alternativ, Ihnen auf der Website mitgeteilte Möglichkeiten.

12.4 Onlineansökningar med hjälp av ett formulär
På vår hemsida erbjuder vi den som är intresserad av ett jobb möjligheten att söka online med hjälp av motsvarande blankett. För att ingå i ansökningsprocessen måste sökande använda formuläret för att förse oss med alla personuppgifter som krävs för en välgrundad och välgrundad bedömning och urval.
Den information som krävs inkluderar allmän information om personen (namn, adress, telefon eller elektronisk kontaktmöjlighet) samt prestationsspecifika bevis på de kvalifikationer som krävs för en tjänst. Vid behov krävs även hälsorelaterad information, som särskilt ska beaktas arbets- och socialrättsligt hos sökandens person i det sociala skyddets intresse.
Under inlämnandet av formuläret krypteras och överförs sökandens uppgifter till oss i enlighet med teknikens ståndpunkt, lagras av oss och utvärderas uteslutande i syfte att behandla ansökan.
Den rättsliga grunden för denna behandling är i allmänhet artikel 6 (1) (b) GDPR (för behandling i Tyskland i samband med § 26 (1) BDSG), i den mening som att gå igenom ansökningsprocessen anses vara inledandet av ett anställningsavtal.
I den mån särskilda kategorier av personuppgifter i den mening som avses i artikel 9 GDPR (t.ex. hälsouppgifter såsom information om gravt handikappad status) begärs från sökande under ansökningsprocessen, sker behandlingen i enlighet med artikel 1. lit b. GDPR, så att vi kan utöva de rättigheter som följer av arbetsrätt och socialförsäkrings- och socialskyddslagstiftning och uppfylla våra skyldigheter i detta avseende.
Kumulativt eller alternativt kan behandlingen av de speciella datakategorierna också baseras på artikel 9, punkt 1, lit. h GDPR om de används i syfte att förebygga hälso- och sjukvård eller arbetsmedicin, för att bedöma den sökandes förmåga att arbeta, för medicinsk diagnostik, för vård eller behandling inom hälso- eller socialt område eller för administration av system och tjänster inom hälso- eller socialt område han följer.
Om den sökande inte väljs ut i samband med den utvärdering som beskrivs ovan eller om en sökande drar tillbaka sin ansökan i förtid, kommer de uppgifter som skickats i formuläret att raderas efter motsvarande meddelande senast efter 6 månader. Denna period grundar sig på vårt berättigade intresse av att svara på eventuella följdfrågor om ansökan och att vid behov kunna uppfylla våra skyldigheter att tillhandahålla bevis från bestämmelserna om likabehandling av sökande.
I händelse av en framgångsrik ansökan kommer de angivna uppgifterna att behandlas på grundval av artikel 6 punkt 1 bokstav b GDPR (för behandling i Tyskland i samband med § 26 punkt 1 BDSG) i syfte att genomföra anställningsförhållandet.

12.5 Ansökningar om platsannonser via e-post
På vår webbplats publicerar vi för närvarande lediga platser i ett separat avsnitt, till vilka berörda parter kan ansöka via e-post till den angivna kontaktadressen.
För att accepteras i ansökningsprocessen måste de sökande förse oss med all personlig information som krävs för en välgrundad och informerad bedömning och urval tillsammans med ansökan via e-post.
Den obligatoriska informationen innehåller allmän information om personen (namn, adress, telefon- eller elektroniska kontaktalternativ) samt prestationsspecifikt bevis på de kvalifikationer som krävs för ett jobb. Vid behov krävs också hälsorelaterad information, som i socialt skydd måste beaktas särskilt av den sökande när det gäller arbets- och sociallagstiftning.
Den respektive jobbannonsen visar vilka komponenter en ansökan måste innehålla i enskilda fall för att övervägas och i vilken form dessa komponenter ska skickas via e-post.
Efter att ansökan har skickats med den angivna e-postkontaktadressen kommer vi att spara sökandens uppgifter och utvärdera den uteslutande för att behandla ansökan. För frågor som uppstår under behandlingen använder vi antingen den e-postadress som den sökande tillhandahåller med sin ansökan eller ett specificerat telefonnummer.
Den rättsliga grunden för denna behandling, inklusive att kontakta oss för frågor, är Artikel 6 (1) (b) GDPR (för behandling i Tyskland i samband med Section 26 (1) BDSG), i den mening som att gå igenom ansökningsprocessen är anses vara inledandet av ett anställningsavtal.
I den mån särskilda kategorier av personuppgifter i den mening som avses i artikel 9, punkt 1 GDPR (t.ex. hälsodata som information om den allvarligt funktionshindrade personens kvalifikation) begärs från sökande, sker behandling i enlighet med artikel 9, punkt 2, lit. b. GDPR, så att vi kan utöva de rättigheter som följer av arbetsrätten och lagen om social trygghet och socialt skydd och uppfylla våra skyldigheter i detta avseende.
Kumulativt eller alternativt kan behandlingen av de speciella datakategorierna också baseras på artikel 9, punkt 1, lit. h GDPR om de används i syfte att förebygga hälso- och sjukvård eller arbetsmedicin, för att bedöma den sökandes förmåga att arbeta, för medicinsk diagnostik, för vård eller behandling inom hälso- eller socialt område eller för administration av system och tjänster inom hälso- eller socialt område han följer.
Om sökanden inte väljs under den utvärdering som beskrivs ovan eller om en sökande drar tillbaka sin ansökan för tidigt kommer hans data som skickas via e-post och all elektronisk korrespondens inklusive den ursprungliga e-postmeddelandet att raderas efter en motsvarande anmälan senast 6 månader. Denna period baseras på vårt berättigade intresse av att besvara eventuella uppföljningsfrågor till ansökan och, vid behov, för att kunna uppfylla våra skyldigheter att tillhandahålla bevis från reglerna om likabehandling av sökande.
I händelse av en framgångsrik ansökan kommer de angivna uppgifterna att behandlas på grundval av artikel 6 punkt 1 bokstav b GDPR (för behandling i Tyskland i samband med § 26 punkt 1 BDSG) i syfte att genomföra anställningsförhållandet.

12.6 - FontAwesome
Denna sida är nutzt för att skapa en minneslista för att skapa webbteckensnitt från "FontAwesome", en tjänst der Fonticons, Inc., 710 Blackhorn Dr, Carl Junction, 64834, MO, USA ("FontAwesome"). Beim Aufruf einer Seite lädt Ihr Browser die benötigten Web Fonts in ihren Browser-Cache, um Texte and Schriftarten korrekt anzuzeigen.
För detta ändamål måste webbläsaren du använder ansluta till FontAwesome-servrarna. Detta kan också leda till överföring av personuppgifter till FontAwesome-servrarna i USA. På så sätt får FontAwesome reda på att vår webbplats har nåtts via din IP-adress. Behandlingen av personuppgifter i samband med upprättandet av en förbindelse med leverantören av typsnitten kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen Om din webbläsare inte stöder webbteckensnitt kommer ett standardtypsnitt att användas av din dator.
Mer information om FontAwesome hittar du här: https://fontawesome.com/Integritet
- Googles webbsnitt
Denna sida använder tillhandahålls för enhetligt utseende typsnitt så kallade webb typsnitt från Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow 4 St, Dublin, D04 E5W5, Irland ( "Google"). När en sida webbläsaren de nödvändiga webb teckensnitt laster i sin webbläsare cache för att visa text och teckensnitt korrekt.
För detta ändamål måste webbläsaren du använder ansluta till Googles servrar. Detta kan också leda till överföring av personuppgifter till Google LLCs servrar. komma till USA. På så sätt blir Google medveten om att vår webbplats har nåtts via din IP-adress. Behandlingen av personuppgifter i samband med upprättandet av en förbindelse med leverantören av typsnitten kommer endast att utföras om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med artikel 6 (1) (a) GDPR. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden genom att avaktivera denna tjänst i "Cookie Consent Tool" som finns på webbplatsen. Om din webbläsare inte stöder webbteckensnitt kommer ett standardteckensnitt att användas av din dator.
Mer information om Googles webbfonter finns i https://developers.google.com/teckensnitt/faqs och i Googles sekretesspolicy: https://www.google.com/policyer/Integritet/

12.7 Google Translate

Denna webbplats använder översättningstjänsten "Google Translate" som tillhandahålls av Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google") via en API-integration. Webbläsaren du använder ansluter till Googles servrar så att översättningen automatiskt visas enligt ditt val av nationellt språk. Google använder så kallade "cookies", som är textfiler som lagras på din dator och som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen. Informationen som genereras av kakan om din användning av denna webbplats (inklusive den förkortade IP-adressen) överförs vanligtvis till en Google-server och lagras där; den kan också överföras till Google LLC-servern. kommer i USA.
Du kan hitta mer information om Google Translate och Googles sekretesspolicy på: https://www.google.com/policyer/Integritet/

Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Om Ihren Widerruf auszuüben, deaktivieren Sie diesen Service im auf der Webseite bereitgestellten "Cookie-Consent-Tool".

12.8 Googles kundrecensioner (tidigare Googles certifierade återförsäljarprogram)

Vi arbetar med Google som en del av Googles kundrecensionsprogram. Leverantören är Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland (“Google”). Detta program ger oss möjlighet att få kundrecensioner från användare av vår webbplats. När du har gjort ett köp på vår webbplats får du frågan om du vill delta i en e-postundersökning från Google. Om du ger ditt samtycke i enlighet med artikel 6, punkt 1 lit. en GDPR, skickar vi din e-postadress till Google. Du kommer att få ett e-postmeddelande från Googles kundrecensioner där du ber om att betygsätta köpupplevelsen på vår webbplats. Betyget du skickar kommer sedan att kombineras med våra andra betyg och visas i vår Google Customer Reviews-logotyp och i vår Merchant Center-instrumentpanel. Ditt betyg kommer också att användas för Googles säljarbetyg. Som en del av användningen av Googles kundrecensioner kan personuppgifter också överföras till servrarna hos Google LLC. kom i USA.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett meddelande till den person som är ansvarig för databehandlingen eller till Google.

Ytterligare information om Googles dataskydd i samband med programmet Google Kundrecensioner finns under följande länk: https://support.google.com/handlare/svar/ 7188525?hl=de

För mer information om Google Seller Ratings sekretess, följ den här länken: https://support.google.com/google-ads/svar/ 2375474

13) Verktyg och diverse

13.1 - Lex kontor
Vi använder det molnbaserade bokföringsprogrammet "lexoffice" från Haufe-Lexware GmbH & Co. KG, Munzinger Strasse 9, 79111 Freiburg, för att hantera bokföringen.
Lexoffice bearbetar inkommande och utgående fakturor samt vid behov bankrörelserna i vårt företag för att automatiskt spela in fakturor, matcha dem till transaktionerna och använda dem för att skapa ekonomisk redovisning i en delvis automatiserad process.
Sofern hierbei auch personenbezogene Daten verarbeitet werden, erfolgt die Verarbeitung gemäß Art. 6 Abs. 1 lit. f DSGVO auf Basis unseres berechtigten Interesses an einer effizienten Organization and Dokumentation unserer Geschäftsvorgänge.
För mer information om lexoffice, den automatiserade behandlingen av uppgifter och dataskyddsbestämmelserna, se https://www.lexoffice.de/datenskydd/

13.2 Cookie Consent Tool

Denna webbplats använder ett så kallat "cookies consent tool" för att erhålla effektivt användarsamtycke för cookies som kräver samtycke och cookie-baserade applikationer. "Cookie-Consent-Tool" visas för användare när sidan nås i form av ett interaktivt användargränssnitt, på vilket samtycke kan ges för vissa cookies och/eller cookie-baserade applikationer genom att kryssa i rutan. Genom att använda verktyget laddas alla cookies/tjänster som kräver samtycke endast om respektive användare ger sitt samtycke genom att kryssa i rutan. Detta säkerställer att sådana cookies endast ställs in på användarens respektive slutenhet om samtycke har getts.
Verktyget sätter tekniskt nödvändiga cookies för att spara dina cookie-inställningar. Personliga användaruppgifter behandlas i allmänhet inte här.
Om, i enskilda fall, personuppgifter (såsom IP-adressen) behandlas i syfte att lagra, tilldela eller logga cookie-inställningar, utförs detta i enlighet med artikel 6 Stycke 1 bokstav f GDPR utifrån vårt berättigade intresse i en juridiskt kompatibel, användarspecifik och användarvänlig samtyckeshantering för cookies och därför en juridiskt kompatibel design av vår webbplats.
En annan rättslig grund för behandling är artikel 6 (1) (c) GDPR. Som ansvarig person är vi föremål för den rättsliga skyldigheten att göra användningen av tekniskt onödiga cookies beroende av respektive användares samtycke.
Ytterligare information om operatören och inställningsalternativen för cookie-innehållsverktyget finns direkt i motsvarande användargränssnitt på vår webbplats.

13.3 - Google kartor
På vår hemsida använder vi Google Maps (API) från Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google"). Google Maps är en webbtjänst för visning av interaktiva (land) kartor för att visuellt representera geografisk information. Genom att använda den här tjänsten kommer du att visa vår plats och underlätta din ankomst.
När du öppnar de undersidor där Google Maps-kartan är integrerad överförs information om din användning av vår webbplats (t.ex. din IP-adress) till och lagras av Google på servrar; denna kan också överföras till servern från Google LLC. kommer i USA. Detta händer oavsett om Google tillhandahåller ett användarkonto som du är inloggad på eller om det finns ett användarkonto. Om du är inloggad på Google tilldelas dina uppgifter direkt till ditt konto. Om du inte vill tilldelas din profil på Google måste du logga ut innan du aktiverar knappen. Google sparar dina data (även för användare som inte är inloggade) som användarprofiler och utvärderar dem. Insamling, lagring och utvärdering utförs i enlighet med artikel 6 punkt 1 lit. f GDPR baserat på Googles legitima intresse för visning av personlig annonsering, marknadsundersökning och / eller behovsbaserad design av Googles webbplatser. Du har rätt att invända mot skapandet av dessa användarprofiler, även om du måste kontakta Google för att utöva den. Om du inte godkänner den framtida överföringen av dina data till Google som en del av användningen av Google Maps kan du också inaktivera Google Maps webbtjänst helt genom att stänga av JavaScript-applikationen i din webbläsare. Google Maps och därmed också kartvisningen på denna webbplats kan då inte användas.
Du hittar Googles användarvillkor på https://www.google.de/intl/ de/policyer/ villkor/regional.html se, de ytterligare användarvillkoren för Google Maps finns på https://www.google.com/intl/de_US/help/terms_maps.html
Du kan hitta detaljerad information om dataskydd i samband med användning av Google Maps på Googles webbplats ("Googles sekretesspolicy"): https://www.google.de/intl/ de/policyer/Integritet/
I den utsträckning som lagligen krävs har vi ditt samtycke till behandlingen av dina uppgifter som beskrivs ovan i enlighet med artikel 6 punkt 1 upplyst. en DSGVO fångade upp. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med framtida effekt. Följ ovanstående möjlighet att göra invändningar för att utöva ditt uttag.

13.4 - Wordfence
Av säkerhetsskäl använder denna webbplats plugin-programmet "Wordfence", en tjänst som tillhandahålls av Defiant Inc., 800 5th Ave Ste 4100, Seattle, WA 98104, USA (nedan kallat "Wordfence"). Insticksprogrammet skyddar webbplatsen och tillhörande IT-infrastruktur mot obehörig åtkomst från tredje part, cyberattacker, virus och skadlig kod. Wordfence samlar in användarnas IP-adresser och, vid behov, annan information om ditt beteende på vår webbplats (särskilt åtkomliga webbadresser och rubrikinformation) för att känna igen och avvärja olaglig sidåtkomst och faror. Den registrerade IP-adressen jämförs med en lista över kända angripare. Om den registrerade IP-adressen identifieras som en säkerhetsrisk kan Wordfence automatiskt blockera den för sidåtkomst. Informationen som samlas in på detta sätt överförs till en Defiant Inc.-server i USA och lagras där.
Den beskrivna databehandlingen utförs i enlighet med Artikel 6 Stycke 1 Bokstav f GDPR på grundval av våra legitima intressen av att skydda webbplatsen från skadliga cyberattacker och att upprätthålla strukturell och dataintegritet och säkerhet.
Defiant Inc. förlitar sig på standardklausulerna för dataskydd enligt artikel 46 mening 2 lit c GDPR som den rättsliga grunden för överföring av data till USA.
Om besökare på webbplatsen har inloggningsrättigheter sätter Wordfence även cookies (=små textfiler) på besökarens slutenhet. Med hjälp av kakorna kan viss plats- och enhetsinformation läsas, vilket möjliggör en bedömning av om den inloggningsauktoriserade åtkomsten kommer från en legitim person. Samtidigt kan åtkomsträttigheter utvärderas via cookies och frigöras via en intern brandvägg enligt behörighetsnivå. Slutligen används cookies för att registrera oregelbunden åtkomst av webbplatsadministratörer från nya enheter eller nya platser och för att meddela andra administratörer om detta.
Dessa cookies sätts endast om en användare har inloggningsrättigheter. Wordfence sätter inga cookies för webbplatsbesökare utan inloggningsbehörighet.
Om personuppgifter behandlas via cookies sker behandlingen i enlighet med artikel 6 lit f.
Vi har slutit ett databehandlande avtal med Defiant Inc., med vilket vi ålägger företaget att skydda webbplatsbesökarnas data och inte vidarebefordra dem till tredje part.
För mer information om hur Defiant Inc. använder data för Wordfence, se Wordfences integritetspolicy på https://www.wordfence.com/integritetspolicy/.

14) rättigheter för den berörda personen

14.1 Den tillämpliga dataskyddslagstiftningen ger dig följande rättigheter för registrerade (informations- och ingripanderättigheter) gentemot den person som är ansvarig med avseende på behandlingen av dina personuppgifter, varvid hänvisning görs till den angivna rättsliga grunden för respektive utövande krav:

  • Rätt till information i enlighet med artikel 15 GDPR;
  • Rätt till rättelse i enlighet med artikel 16 GDPR;
  • Rätt till radering i enlighet med artikel 17 GDPR;
  • Rätt till begränsning av behandling i enlighet med artikel 18 GDPR;
  • Rätt till information i enlighet med artikel 19 GDPR;
  • Rätt till dataportabilitet i enlighet med artikel 20 GDPR;
  • Rätt att återkalla samtycke som ges i enlighet med artikel 7, paragraf 3 GDPR;
  • Rätt att lämna in ett klagomål i enlighet med artikel 77 GDPR.

14.2 WIDERSPRUCHSRECHT

OM VI i ett ränte ÖVERVÄGANDEN dina personuppgifter på grund av vår övergripande INTRESSE FÖR PROCESS, har du rätt att när som sikt, skäl grundade på deras situation visas mot BEHANDLING KONFLIKT MED verkan för framtiden överklagande.
GÖR nyttjanderätten stannar vi behandlingen av DATA DATA. En YTBEHANDLING KVAR MEN RESERVED NÄR VI OBLIGATORISK SKYDD VÄRDIG ORSAKAR FÖR BEARBETNING kan visa deras intressen, GRUNDLÄGGANDE RÄTTIGHETER och friheter vägning eller om behandlingen av VERKSTÄLLIGHET, motion eller försvara rättsliga anspråk tjänar.

ÄR DIN personuppgifter som behandlas av oss för att direktreklam ATT ANVÄNDA har rätt HELST mot oppositions PÅ BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER ÄMNE slut för ENLIGT sådan reklam överklagande. Du kan utöva det uppställda som beskrivits ovan.

GÖR ANVÄNDNING AV DIN HÄNDIGHET RÄTT, SLUTAR VI FÖRARBEHANDLING AV DATA SOM ANVÄNDS FÖR DIREKT ANTAL.

15) Varaktighet för lagring av personuppgifter

Längden på lagring av personuppgifter som uppmätts på grundval av den relevanta rättsliga grunden, i syfte att bearbeta och - i förekommande fall - baserad också på den lagstadgade lagringsperiod (till exempel, handels- och skattelagringsperioder).

Vid behandling av personuppgifter baserat på ett uttryckligt samtycke enligt artikel 6 punkt 1 lit. en DSGVO, lagras dessa data tills personen återkallar sitt samtycke.

Det finns lagstadgade kvarhållningsperioder för data som i samband med juridiska eller liknande skyldigheter är baserade på Art 6 para 1 lit. b DSGVO behandlas dessa data rutinmässigt raderas efter utgången av lagringstiden, under förutsättning att de inte längre att uppfylla avtalet eller avtalsförhandlingar nödvändigt och / eller kvarstår vår del något berättigat intresse i ytterligare lagring.

Vid behandling av personuppgifter på grundval av artikel 6 punkt 1 lit. f DSGVO denna data lagras tills den berörda personen är sin rätt under Art. 21 para. 1 DSGVO, om vi inte kan bevisa övertygande legitima skäl för behandling som uppväger intressen, rättigheter och friheter den registrerade, eller bearbetningen tjänar påståendet, utövandet eller försvaret av rättsliga krav.

Vid behandling av personuppgifter för direktreklam på grundval av artikel 6 punkt 1 lit. f DSGVO dessa uppgifter kommer att lagras tills den berörda personen utövar sin rätt till invändning enligt artikel 21 punkt 2 DSGVO.

Om inte annat anges i övrig information i denna förklaring om specifika bearbetningssituationer, raderas lagrade personuppgifter om de inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades eller på annat sätt behandlades.